Kun siniseen LED-valoon perustuvia, kemikaalittomia desinfiointiratkaisuja kehittävä ja valmistava salolaisyritys LED Tailor päätti tähdätä kansainvälisille markkinoille, oli edessä muutto edustavampiin tiloihin. "Kansainvälisille markkinoille tähdätessä on tärkeää, että yrityksen tilat ovat edustavat. Se luo uskottavuutta. Kriteerini tiloille on, että maailman suurimman lääkeyhtiön toimitusjohtajan kehtaa tuoda vierailulle", kertoo LED Tailorin toimitusjohtaja Michel Schmidt. Uudet, korkeat kriteerit täyttävät tilat löytyivät Salo IoT Campukselta, jonne yritys muutti syksyllä 2023.
Qalmari on vuonna 2018 perustettu yritys, joka tarjoaa IT-alan asiantuntijapalveluita. Ohjelmistotyöt, projektijohtaminen sekä SAP-osaaminen kuuluvat qalmareiden vahvuuksiin. Osaamisen lisäksi yrityksessä panostetaan työntekijöiden viihtyvyyteen: "Perustaessamme Qalmarin yksi tärkeimmistä tavoitteistamme oli luoda yritys, jossa kovan luokan ammattilaiset todella viihtyvät" Qalmarin toimitusjohtaja Saku Hautala kertoo. Vaikka yrityksen työntekijät saavat työskennellä paikkariippumattomasti, haluaa yritys panostaa myös toimistoihin ja niiden viihtyvyyteen.
Salolaislähtöinen LEDiL on maailman johtava LED-valaisinoptiikkayritys, jonka tuotteet mahdollistavat energiatehokkaamman, päästöjä vähentävän, hyvinvointia ja turvallisuutta lisäävän sisä- ja ulkovalaistuksen. LEDiL muutti Salo IoT Campukselle keväällä 2024, kun yrityksen edelliset tilat eivät enää täysin palvelleet käyttötarkoitusta. Kampukselle muuttoa puolsivat sopivien tilojen lisäksi myös muun muassa kampuksen kattavat ja monipuoliset palvelut, joista hyötyvät sekä yritys että työntekijät.
Palvelusuunnitteluun ja moninaisiin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut Gavon Oy on ollut osa Salo IoT Campuksen yhteisöä kampuksen toiminnan alkumetreiltä lähtien. Kampuksen tilat ovat palvelleetkin Gavonia jo vuosien ajan. Isompiin tiloihin siirtymistä suunnitteleva yritys luottaa yhä edelleen kampuksen tarjontaan.
Kiinteistöhuollon parivaljakko Markku Juhola ja Jukka Huovila on tuttu näky kampuksen käytävillä. Näitä kaveruksia parempaa tuntemusta kampuksen kiinteistöistä löytyy tuskin keneltäkään - Markun ja Jukan yhteenlaskettu työvuosien määrä kampuksella on kunnioitettavat 43.
Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä salolainen yritys Micropower Oy on siirtänyt tuotantonsa entistä suurempiin tiloihin Salo IoT Campukselle. Powerfinn valmistaa akkulatureita teollisuuden käyttöön. Yrityksen tuotteita hyödynnetään muun muassa erilaisissa sähköllä kulkevissa työkoneissa, kuten trukeissa. Ala kasvaa kaiken aikaa, ja taustalla vaikuttaa vahva näkemys autoteollisuudestakin tutusta sähköisestä tulevaisuudesta.
Tuotantoautomaation ratkaisuita valmistavalla Cencorp Automation Oy:llä on pitkä, kansainvälinen historia. Yritys perustettiin Yhdysvaltoihin vuonna 1978, ja se saapui Suomeen jo 90-luvun alussa. Kun kiinalaissijoittajat ostivat yrityksen automaatioliiketoiminnan vuonna 2014, Cencorpin pääkonttori siirtyi Saloon.
Salolainen Vinski Mäyrälä on päässyt todistamaan Salo IoT Campuksen kasvua alusta asti. Kun kampuksen perustamista vasta suunniteltiin, Mäyrälä oli opiskelijaedustajana mukana ideoimassa palveluita. Vuoden 2018 alussa Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste muutti Salo IoT Campukselle, ja oppilaitoksen BisnesAkatemiassa opiskeleva Mäyrälä pääsi tarkastelemaan ideoidensa toteutumista käytännössä.
Salo IoT Campuksella yhteisessä käytössä olevia videotykkejä, äänentoistolaitteita ja muuta tekniikkaa hallinnoidaan nykyään IoT-teknologian avulla. Arkea helpottavan ratkaisun takana on kampukselle ensimmäisten yritysten joukossa saapunut Thinger Solutions, joka kehittää älykästä tuotetta laitteiden elinkaaren hallintaan.