Kampa-rakennuksen kolmanteen kerrokseen tulevan tehostetun palveluasumisen hoivayksikön muutostyöt valmistuivat syyskuussa, ja yksikkö on tarkoitus ottaa käyttöön marraskuun aikana. Tilat luovutettiin Salon kaupungille kuun vaihteessa.
Uusi hoivayksikkö on 30-paikkainen. Huoneet ovat yhden henkilön huoneita, kooltaan 20–24 neliötä. Jokaisen huoneen yhteyteen valmistuvat omat wc-tilat, joissa mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Lisäksi hoivakodissa on yleisiä oleskelutiloja, keittiötilat sekä saunatilat.
Hoivayksikön läheisyydessä, Kampa-rakennuksen 2. kerroksessa valmistellaan parhaillaan seuraava työmaata. TYKS Psykiatria keskittää vastaanottotilojaan kampukselle, ja uudet tilat rakennetaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisiksi. Uudet tilat mahdollistavat nyt hajallaan olevien erikoissairaanhoidon psykiatristen palvelujen keskittämisen yhteisiin tiloihin.
Molempien yksiköiden suunnittelu on tehty niin, että myös kasvulle on tilaa. Toimivien tilojen rakentaminen suhteellisen uusiin, aiemmin toimistokäytössä olleisiin avotiloihin on myös kustannusten kannalta järkevä ratkaisu.
Sote-puolen sopimukset herättävät keskustelua
Salo IoT Campuksen uusimmat avaukset sosiaali- ja terveysalan toimijoiden tilatarpeiden ratkaisemiseksi ovat herättäneet keskustelua. "Kyllähän joku on hämmästellyt, miksi Salo IoT Campukselle perustetaan hoivayksikkö. Meidän tehtävämme kuitenkin on vuokrata toimitiloja, emmekä halua ryhtyä liian kapeakatseiksi tässä asiassa. Kun vuokrattavia neliötä on yhteensä yli 90 000, ei kaikkea voi laskea yhden kortin varaan", Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä toteaa. "IoT-alan toimijat ja yleisemmin teknologia-alan yritykset ovat meille tärkeä asiakassegmentti, mutta se ei poissulje muita toimijoita. Jo alusta asti myös palveluyritykset ovat olleet meille tärkeä kohderyhmä, ja on ainoastaan hienoa, että olemme päässeet laajentamaan tarjontaamme myös tällä alueella", Köykkä jatkaa.
Myös sote-alan yritykset voivat halutessaan hyödyntää Salo IoT Campuksen yhteisön mukanaan tuomia synergiaetuja muiden kampuksella toimivien yritysten tavoin. Esimerkiksi hoivayksikön on tarkoitus toimia tiiviissä yhteistyössä alueella toimivien yritysten ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. "Hoivayksikkö toimii terveydenhuolto- ja hoiva-alan opiskelijoiden työ- ja harjoittelupaikkana, ja lisäksi yksikössä voidaan kokeilla uutta terveysteknologiaa" Köykkä kertoo.
Lisätiedot:
Salo IoT Campus, toimitusjohtaja Atte Köykkä, p. 040 8211 043, atte.koykka@saloiotcampus.fi