Ota yhteyttä
FI EN 中文
Keskeinen sijainti ja yhteistyön mahdollisuudet kutsuvat osaajia Salo IoT Campukselle

Keskeinen sijainti ja yhteistyön mahdollisuudet kutsuvat osaajia Salo IoT Campukselle

17.2.2020

Salo IoT Campuksen yhteisö on jälleen laajentunut. Vuoden 2020 alusta toimintansa kampuksella ovat aloittaneet Silmux Oy, Polarteknik Oy, EOD Europe, Suomen Tiedetoimittajain liitto, DeepSenxe, DocArt sekä Worker. Myös kampuksen tilat ovat uudistuneet, kun Centro 3B:n uudet toimistot valmistuivat vuodenvaihteessa.

Helmikuussa kampuksella toimintansa aloittava Silmux Oy on vuonna 2016 perustettu startup-yritys, jonka tuote on parhaillaan pilottivaiheessa. Kehitteillä on uudenlainen, muun muassa työskentelytilaksi soveltuva Silmu-tuoli. ”Tuotteemme ei ole vain tuoli tai tila vaan kokemuksellisuuteen perustuva palvelualusta”, korostaa toimitusjohtaja Jani Salo Silmun ainutlaatuisuutta.

Vuoden 2019 Slush-tapahtumassa julkaistun tuotteen kasaaminen on Salon mukaan määrä aloittaa helmikuun puolessavälissä, ja maaliskuulle on ajoitettu valmiiden tuotteiden esimyynti. Toimitusjohtaja kertoo myynnin ja markkinoinnin ulottuvan muun muassa Japanin markkinoille asti.

Yritys on siirtynyt Saloon yhteistyön innoittamana. ”Seuraavana yhdistämme elektroniikan ja tuolin mekaaniset osat valmiiksi tuotteeksi myyntiä varten. Tuolia tehdään aluksi viiden kappaleen sarja, jonka avulla saamme jo nyt innostuneet ostajat kokeilemaan uudenlaista tuotetta”, kertoo Salo. Elektroniikan tuotteeseen tekee myös kampuksella toimiva SADE Innovations. ”Tuotanto tuodaan kampukselle, jotta työskentely kampuksella toimivan yhteistyötahon kanssa on mahdollisimman helppoa.”

 

Yhteistyön voimaa

Myös Polarteknik Oy on hakeutunut kampukselle yhteistyön vuoksi. Yritys toimittaa ovijärjestelmiä, väliseiniä ja komponentteja johtaville junavalmistajille. ”Kyberturvallisuus on tulossa myös rautatien liikkuvaan kalustoon, ja kampuksella teemme yhteistyötä muun muassa Cyber Test Labin kanssa”, kertoo Business Development Director Mika Korhonen.

Korhonen täsmentää, että yhteistyön tarkoituksena on olla pitkäjänteistä, vahvistaa yhtiön kyberosaamista ja testauksen ohella ohjata tuotekehitystä. ”Heidän kanssaan on jo sovittu yhteistyöstä”, hän lisää.

Tammikuun lopulla kampuksella toimintansa aloittanut Polarteknik Oy:n pääkonttori sijaitsee Huittisissa ja muita toimipaikkoja ovat Sastamala, Pirkkala ja Vantaa. Polarteknik Oy kuuluu Dacke Industri -konserniin.

Henkilökohtaiseksi syyksi yrityksen muuttoon Salo IoT Campukselle Korhonen listaa myös työmatkan lyhenemisen. ”Olen itse salolainen, ja työmatkani lyhenee 115 kilometriä verrattuna ajomatkaan Huittisiin.”

 

Täydellinen startupille

Vuodenvaihteessa kampuksen tiloissa toimintansa aloittanut EOD Europe on kehittänyt uudenlaisen veden otsonointiteknologian, joka mahdollistaa perinteiseen tekniikkaan nähden tehokkaan ja edullisen tavan luoda otsonoitua vettä.

”Menetelmän avulla voidaan korvata kemikaalit, täysin ilman haittavaikutuksia”, kertoo yrityksen perustajajäsen Petteri Jauhiainen. ”Kyseessä on huomattavasti klooria voimakkaampi desinfiointiaine, joka kuitenkin palaa takaisin tavalliseksi vedeksi.”

Otsonoitua vettä voidaan hänen mukaansa hyödyntää esimerkiksi elintarviketehtaiden yleispesussa sekä kastelujärjestelmien, uimahallien, kylpyhuoneiden ja keittiöiden puhdistuksessa.

Jauhiainen kertoo vastaperustetun yrityksen olevan hyvin tyytyväinen kampukseen ja sen tiloihin. ”Tämä on huima paikka startup-yritykselle. Kaikki on valmiina ja käytävillä tapaa kiinnostavia ihmisiä.” Jauhiainen toteaakin kampuksen olevan täydellinen juuri EOD Europen kaltaiselle yritykselle. ”Ja paikka on vieläpä edullinen”, hän summaa yrityksen uutta toimipistettä.

Kaikki uutiset